™ = Stevie Z = ™
~♥ A long journey, begins with a single step ♥~

=Hari-hariku berSama DoTA=

Tag : ,



Salam..

Post aku kali berkenaan dgn apa yg aku wat tiap2 ari kt umah.Selain aku g gym,aku jgk main game dota ni kt bilik aku.Bkn kt bilik aku jer,laptop mak bapak aku pn aku install game ni .Jgn g tau parent aku lak erk,he2.Game ni sbnrnya senang je nk install kt PC n laptop,coz dia 'portable' game.Itu yang member aku ckp la,aku x tau,Allahu-Alam.Grafik game ni pn x la berat mcm game2 lain.Sbb 2 la aku sebat laptop mak bapak aku skali..ha2.Aku baru kenal game ni masa aku blaja kt CFS,IIUM kt PJ dulu.Roomate aku selalu ajak aku main dota.Tp masa 2 aku x reti main pn.So,aku pn tgk je la depa main kt dorm bilik aku.Depa main guna LAN masa 2,so 4-5 orang gk la skali main.Riuh rendah bilik aku masa 2..haha2.

Masa first time aku tgk depa main game dota ni, serabut mata aku tgk .Ada 'hero' la 'creep' la,mcm2 bnda pelik r kt game 2.Tp lama-kelamaan aku tgk mcm layan gk game ni.So,aku pn tnya membe aku,apa bnda ni,bnda 2,apa guna bnda ni,apa guna bnda 2.Setelah aku dpt maklumat2 yg penting , aku pn try la main dota.Aku ckp kt korang, skali je korang try main game ni,korang mesti x leh nk henti nye la.Coz itu la yg jd kt aku masa 2..ha2..Lagi satu, kalu main game ni ramai2 , tmbh2 lg ngan member mmg syok abis la aku ckp.Walaupn umah aku ni leh main guna LAN,tp kt aku main sorang2 je , coz adik aku x reti main game ni.So,boleh dikatakn sejak aku start cuti Rabu lps,aku mesti main gami ni sekurang2nya 2 jam sehari.Tp solat aku x lupa beb,hehe2.

Screenshot DoTA aku & Hero2 DoTA

Kalu nk main game ni senang je sbnrnya.Kita hnya pilih satu 'Hero'.'Hero' dia ada 3 type,dia ada hero agility,hero strenght & hero inteligence.Lps pilih 'hero', kita beli la item2 yg ada kt kedai dlm game 2 , utk upgrade 'hero' kita 2 supaya jd lebih kuat.Lepas dh beli item semua,kita g la serang base lwn ,smpi base lwn 2 hancur.Senang je kn.Tp yg aku dgr dr member aku,tips dlm game ni hnya beli item yg bgs.Lps dh beli item yg bgs, gbngkn ngan item2 lain,utk jdikn item 2 lg kuat.Lagi satu tip,kita strategy 'attack & run'.Kalu kita dh menguasai skil ni,senang la kita nk main game dota.Aku pn smpi skrg,x try semua item2 yg ada kt dota.So,dlm cuti ni aku leh la try semua item2 tu,insya-Allah..haha2.So,smpi ni je la post aku kali ni,coz aku pn dh x de idea.Kalu korang free2 nanti ,try la game ni erk.See ya !!


___________________________________________________________________________________________________________________

p/s :Game ni agak mcm kartun sikit,so siapa yg 'high taste' 2 .Mmg kata game ni utk bdk2 je.haha2.Tp x pe ,aku rase game ni mcm best je..So, lyn je r..



7 Respons:

2 jam je ke zaim...mne cukop...hahahaha


Itu paling kurang kot..Cuba ko bace betoi2..Hahaha


hahaha....jom kite men kat garena jom...


main on9...jom ar..aku asyik men ngan boya jer...bile ko nak join kitorunk


Salam,ok2..Ari ni aku install garena.Mlm ni jom kita m'dota ayam..hahaha


ok2...kite tak payah tito malam nie..haha



Shout Loud