™ = Stevie Z = ™
~♥ A long journey, begins with a single step ♥~

Exhausted !!! Gymming...

Tag : ,



Salam...

Seperti yg aku janji kt korang aku anta gak post baru ari ni..Hahaha..Yg ni berkaitan ngan gym yg aku re'sign in' 2 hari lps.Aku dh register kt gym 2 sejak cuti tgh sem lps.Tp time 2 aku keje sahaja ,x join coz time 2 hnya dua bln cuti sementara nk masuk 'main campus' Gombak .Kalu nk gymming ni,kena main lbh 2 bulan bru nmpk 'effect'nye.So,aku pn keje je la tanpa join gym tersebut..hehe2.Dan hari ini aku tgh cuti sem .Aku cuti lebh kurang 3 bulan.dan rase2nye aku x nk lg keje kt situ,tp aku nk try join gym 2 plak.Aku plan nk turunkn berat bdn aku 'sikit' ,he2.Nanti masa masuk sem 1, 09/10 ,nmpk la 'slim' sikit kot..Hahaha..Itu pn kalu aku rajin pegi gym 2 tiap2 hari..hehehe

So,skrg ni aku dh jadi member gym 2.Sejak 3 hari lps aku dh g gymming dh.Ari ni je x,coz tutup.Sbb 2 aku sempat anta post ni kt korang.Ari ni sebenarnya hari keputraaan Sultan Perak.So,satu Perak cuti ari ni.Masa first time g gymming 2,rasa letih x ingtnye.Rasa mcm nk pengsan pun ada..Hahaha.Ye la,org dh lama x exercise .Masa kt UIA dulu,asik terperap je kt bilik .Skrg ni,rasakn..Peristiwa smlam la aku x leh lupa.Selalu nya aku lari kt 'treadmil' (mesin utk lari) 2,guna speed 6 je.Speed 6 pn, bg aku dh kira laju dh.Tiba2 dr mane trainer gym 2 dtng kt aku,dia tkn button kt 'treamil' 2 bg speed jd 10.Dia suro aku wat speed 10 selama 10 minit.Korang bayangkn la,speed 6 pn bg aku dh laju ,dia bg speed 10,siot tul.Aku pn apa lg, lari r mcm ayam atas treamil 2..Hahaha..Penat dia,hnya tuhan je la tau..Aku kena lari guna treadmil 2,30 minit satu ari..

Sampai ke ari ni,penatnya x hilang tau..Dah la kena lari dgn speed 10.Lps 2 plak,kena angkat bnda 2 la, bnda ni la.Mcm2 bnda la kena angkat.Nasib baik awek2 kt gym 2 je aku x angkat skali..Hahaha..Gurau2 je..Skrg aku tgh menaip ni pn,rasa2 sakit otot aku 2 masih membisa lg.Tp x pe,bak org kt gym aku 2 kata, 'NO PAIN, NO GAIN'..Hahaha..So,aku pn nk rehat ni coz sok aku nk g gym 2 balik.Apa2 pn,C U in da nex post k..(^_^)v..Peace No War !!!





Broshure Gym aku-VS Gym..


______________________________________________________________________________________________
p/s : Kpd MU fanz ,rileks.Walaupn kita hilang FA cup..Kita masih apa EPL & CL..So be cool beb..dr livfol 2 lagi teruk apa2 pn tarak..Hahaha..jgn mara erk Liverfool fanz ..


1 Respons:

register utk ak sme bai..hahahah



Shout Loud