™ = Stevie Z = ™
~♥ A long journey, begins with a single step ♥~

Glory - glory Man Utd !!!!

Tag : ,
Ronaldo 2 goals & Rooney 2 goals

Salam,kali ni plak aku nk bg tau korang ttng favourite team aku.Smlm ,Man Utd telah menentang Totteham Hotspurs (Spurs) di Old Trafford pada pukul 12.30mlm.Seprti biasa aku n adik aku yg awal2 boooking Tv kt ruang tamu (coz kt situ je ada Astro he2..).Adik aku masih lg meraikn kemenangan Liverpool keatas Hull City,3-1. Game Liverpool start awal dr MU.Game liverpool start kul 10mlm & tamat kul 12.00mlm..So,skrg 'pressure' mmg dirasai oleh MU fanz coz skrg ni liverpool telah berada di puncak liga dgn menang nya depa keatas Hull.Mu ngan Liverpool hnya dipisah kn oleh goal difference.Lagipun MU kurang satu game (bole r depa potong,he2..)

Kul 12.30 mlm,telah tiba.Maka game MU pun start r.Walaupun MU 'control' game 2,MU main dgn agak hambar.Perasaan aku mula dh x sedap ati coz walaupun MU control bola,setiap kali Spurs attack mmg nmpk bahaya.Sehingga lah ,pada minit 29.'Intinct' aku menjadi kenyataan.Hasil kesilapan 'defence' tengah MU Vidic & Ferdinand,Darren Bent membuka jaringan di 'Home' MU..Adik aku org yg paling gembira pd masa 2.Dia kutuk2 aku.Aku pn t'paksa diam je r.Skrg MU ketinggalan 1-0..Tp x pe lg,aku ckp dlm hati - (Rilek2,MU bole keja lg nie)..Aku punya sangkaan merosot , silap defence MU lg mengundang padah apabila Luka Modric membuat rembatan leret di far post MU pada minit 32 (hnya 3 minit berselang dgn goal pertama).Mu ketinngalan 2-0.Kepala aku dh kusut .Adik aku plak mengandakn kutukan dia terhadap MU & aku..

Then,separuh masa pertama pun tamat.Masa ni la adik 'belasah' aku ngan caci maki dia.Dia kata MU dh x bole keja dh Spurs ni.Dia kata lagi MU bukanye mcm Liverpool "Comeback King"..Hahaha..Dia gelak pulak lepas 2.Aku terpaksa menelak caci maki dia dgn perit skali.he2.Yg paling aku ingat dia kata mcm ni "Mu kalah kali ke-dua kt Home selepas game Liverpool ,mesti kuar st sporstcenter kn bang,hahaha".Aku ckp dlm hati - (betul gk adik aku kata,dh la MU jarang wat comeback ni, kalu MU seri dlm game ni dh cukup baik dh).Aku mmg dh putus asa masa 2.Aku mmg target MU seri jew (coz dh ketinngalan 2-0) dlm game spurs nie.Lps 2 adik aku kata lg,dpt la Liverpool duduk no. 1 kt liga lama sikit..

Sangkaan adik aku mmg tepat,apabila....?? (Korang tengok la highlight nie,aku dh malas nk tulis coz nk main DoTA,hahaha =D)


Man. Utd vs Spurs


(Harap maaf kualiti video kurang memuaskn,he2)



My favourite 'DUO'



Berbatov yg baru beli dr Spurs awal thn nie,
dpt gk menjaringkn satu gol dlm game tu,he2..

FULL RESULT

Man Utd 5 - 2 Spurs

Bent 29’
Modric 32’
Ronaldo 57’ (pen.)
Rooney 67’
Ronaldo 68’
Rooney 71’
Berbatov 79’


__________________________________________________________________________________________________________________

p/s : Kepada penyokong liverpool,Mu pun bole wat r comeback mcm korang,lg hebat dr liverpool la wei..Hahaha..^_^..Insya-Allah,MU mng EPL & Champions league dlm season nie..


2 Respons:

ha3...
ak tgk kt 2 kdai mamak...
1st kdai untuk 1st half...
memang suwey...kalah MU tgk kt kdai tu...
tros ak pgi tgk kdai lain...ha3...
tros mng MU..

geng spurs yang berbangga sblom abis game lagi da kutuk ak akn trima padahnya selama 7 ari 7 malam...

tu la x abis game lagi da berbangga da...
kn da kne skrg...ha3!


Pdan muka depa..
Hahaha..

Sama r mcm adik aku,kutuk2 MU sblm abis game..
Hahaha..

Rasakan padahnya akibat kutuk2 MU..
(^^)v
Man Utd RULEZ !!!



Shout Loud